Henriëtte Aberson

Celliste Henriëtte Aberson kreeg haar eerste cellolessen van Leo van der Kamp. Zij voltooide haar conservatorium opleiding in 1986 te Zwolle bij Maria Hol. Daarna studeerde zij nog enkele jaren in Groningen bij Ben de Ligt.
Henriëtte Aberson

(… onder constructie, hier volgt binnenkort een filmpje: cello en Bach in Noorse kerk)

Zij volgde masterclasses bij o.a. Christopher Bunting, Milos Sadlo, Sheila Nelson, Phillis Young en Colin Carr. Zij volgde workshops bij o.a. Jet van Baaren, Phillis Young, Sheila Nelson.

Ze heeft veel ervaring met het spelen van kamermuziek in diverse ensembles. Zo nam zij meermalen deel aan het Orlando Festival te Kerkrade. Ook maakte zij gedurende tien jaar deel uit van het Flevolands Symfonie Orkest en verleende zij medewerking aan diverse koorbegeleidingen en Operette verenigingen. Sinds 1986 maakt zij deel uit van Salonorkest Claqueur en voor langere tijd speelde zij in een cello trio.

Salonorkest Claqueur
Salonorkest Claqueur

Sinds 1989 is zij als cello docente verbonden aan de Leeuwenkuil te Deventer. Na 13 jaar werkzaam geweest te zijn aan de muziekschool NW Veluwe te Harderwijk en CQ ( Centrum voor de Kunsten) te Emmen/Coevorden, geeft zij momenteel celloles als zelfstandig cellodocente in Harderwijk.

In het basis onderwijs heeft zij ervaring met het geven van concertjes, “auditief instrumentaal werken met groepen” en “instrument in de klas”.

Het werken met cello ensembles is een constante naast het geven van individuele en groepslessen aan kinderen en volwassenen.

Ensemble Claqueur, Hungarian Dances: